• Home
 • ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «ΙΩΠΑ» Θάσου

 

Το ελαιόλαδο είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά.

Το χρυσοκίτρινο ελαιόλαδο της θάσου έχει ξεχωριστή ποιότητα λόγο του κλίματος και της ποικιλίας καλλιεργουμένων δέντρων και αναγνωρίζεται σαν προϊόν Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη).

Η εταιρία «ΙΩΠΑ» έχοντας, ένα οικογενειακό σύγχρονο εργαστήριο και τις πιστοποιήσεις από την AGROCERT, παράγει-λαμβάνει «το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» μόνο με μηχανικές μεθόδους, με συνθήκες που δεν προκαλούν αλλοίωση του ελαίολάδου και τα οποία δεν έχουν υποστεί καμία άλλη επεξεργασία, πλην της πλύσης, της μετάγγισης, της φυγοκέντρισης και της διήθησης. Η περιεκτικότητα του σε ελευθερα λιπαρα οξέα (οξύτητα) είναι <=0,8.

 

Θρούμπα Ελιά «ΙΩΠΑ» ΘΑΣΟΥ

Η Θρούμπα ελιά της Θάσου είναι μια παραδοσιακή ελληνική ποικιλία βρώσιμης ελιάς με πλούσια διατροφική πηγή ελευροπαϊνης.

Η εταιρία μας ‘’ΙΩΠΑ’’ ασχολείται  με το μάζεμα και την διαλογή, την επεξεργασία και την τυποποίηση της ελιάς θρούμπας της Θάσου. Μια ελιά προνομιακή για το όνομα και την ποιότητα της. Η θρούμπα Ελιά Θάσου ΙΩΠΑ είναι  αναγνωρισμένη ως Προστατευόμενο ‘Όνομα Προέλευσης  (Π.Ο.Π).

Βιολογικά προϊόντα «ΙΩΠΑ» ΘΑΣΟΥ

Η Εταιρία ΙΩΠΑ ασχολείται και με την παραγωγή της Θασίτικης θρούμπας ελιά αποκλειστικά με τις μεθόδους της Βιολογικής Γεωργίας, χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Παράλληλα μεταποιούμε και τυποποιούμε τον καρπό της και παράγουμε και το Εξαιρτικό Βιολογικό Παρθένο Ελαιόλαδο Θάσου. 

 

Παραδοσιακά Γλυκά Κουταλιού «ΙΩΠΑ» Θάσου

Στα χρόνια των γιαγιάδων και των προγιαγιάδων μας στο ντουλάπι της νοικοκυράς πάντα υπήρχε ένα βάζο με γλυκό του κουταλιού της εποχής. Ο επισκέπτης έπρεπε οπωσδήποτε να κεραστεί ένα κουταλάκι γλυκό συνοδευόμενο με ένα δροσερό νερό από την πηγή του χωριού. Αυτή η συνήθεια ή αλλιώς παράδοση συνεχίζεται ακόμα και στις νέες γενιές και θα συνεχίζεται πάντα. Και έχει μείνει μία φράση ‘’Το φίλο σου κέρασε …γλυκό του κουταλιού και τον εχθρό σου πάστα’’ κάτι το οποίο τονίζει πόσο καλό είναι του κουταλιού και πόσο βλαβερό είναι το γλυκό του ταψιού.

Έτσι Έχοντας ένα σύγχρονο εργαστήριο μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, παράγουμε από παραδοσιακές Θασίτικες συνταγές των προγιαγιάδων μας, με τα ποιο αγνά υλικά, φρέσκα φρούτα, και καρπούς :γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες. Χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.

Καρυδάκι Γλυκό: είναι το ποιο ξακουστό  παραδοσιακό γλυκό της Θάσου ,καθώς σε όλη την Θάσο υπάρχει αφθονία του καρπού της. . Ο Μήνας στον οποίο αρχίζουμε την συλλογή του πράσινου καρυδιού είναι αρχές καλοκαιριού. Το συγκεκριμένο γλυκό το παράγουμε με μέλι και με το ξεχωριστό φυτικό άρωμα, γαρίφαλο και άλλα αγνά υλικά χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Σερβίρετε ως κέρασμα με ένα δροσερό ποτηράκι νερό και ως επιδόρπιο συνοδευόμενο με γιαούρτι και όχι μόνο.

Συκαλάκι γλυκό: είναι ένα εκλεκτό παραδοσιακό γλυκό κουταλιού του νησιού μας. Χρησιμοποιούμε τον καρπό του άγριου Σύκου. Ο Μήνας στον οποίο αρχίζουμε την συλλογή του άγριου σύκου είναι τέλη Φλεβάρη και αρχές Μαϊου. Το παράγουμε  με αγνά υλικά, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και με την προσθήκη της μαστίχας δημιουργεί ένα ξεχωριστό άρωμα. Σερβίρετε ως κέρασμα με ένα δροσερό ποτηράκι νερό και ως επιδόρπιο συνοδευόμενο με γιαούρτι και όχι μόνο.

Κολοκύθι γλυκό: Είναι κλασικό παραδοσιακό γλυκό κουταλιού της Θάσου και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Το συγκεκριμένο Γλυκό Κουταλιού παράγεται με την άσπρη κολοκύθα και προσθέτοντας αγνά υλικά και την τέχνη μας έχουμε ως αποτέλεσμα να προσφέρουμε στον πελάτη μας ένα λαμπερό χρώμα κολοκύθας με τραγανή γεύση, άριστης ποιότητας χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. 

Καρπούζι γλυκό: Τέλος Καλοκαιριού  αρχίζουμε να ασχολούμαστε με την παραγωγή του γλυκού κουταλιού καρπουζιού. Το συγκεκριμένο γλυκό είναι στην ουσία ο εξωτερικός φλοιός του καρπουζιού τον οποίο τον κόβουμε σε ροδέλες και το δημιουργούμε σε ένα απολαυστικό γλυκό κουταλιού με την προσθήκη αγνών υλικών χωρίς συντηρητικά. 

Ντοματάκι γλυκό: Μέσα στην άνοιξη αρχίζουμε την απασχόλησή μας για την παραγωγή της Ντομάτας σε γλυκό κουταλιού. Το συγκεκριμένο γλυκό είναι το ποιο ιδιαίτερο αλλά ταυτόχρονα και το ποιο αιφνιδιαστικό γλυκό της  γκάμας μα. Καθώς φτιάχνοντάς το με την σούπερ συνταγή μας, μεταμορφώνεται η απλή ντομάτα, που οι περισσότεροι την έχουνε μόνο συνηθίσει στην σαλάτα, σε μια εκρηκτική γεύση σε συνδυασμό ντομάτας και γλυκού κουταλιού η οποία μαγεύει πολύ κόσμο. 

Πορτοκάλι γλυκό: Το πορτοκάλι «ΙΩΠΑ» το παράγουμε το χειμώνα σε δυο κατηγορίες. Η μία κατηγορία είναι το πορτοκάλι να το φτιάχνουμε μόνο με την φλούδα του πορτοκαλιού και η άλλη κατηγορία είναι να το φτιάχνουμε το γλυκό και με την ψίχα του πορτοκαλιού. Παράγεται πάντα με αγνά φυσικά υλικά χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και έτσι το αποτέλεσμα είναι να πουλάμε μια καθαρή ποιοτική  γεύση πορτοκαλιού σε γλυκό κουταλιού.

Λεμόνι γλυκό: Το λεμονάκι το γλυκό φτιάχνεται μέσα στην άνοιξη. Έχει ακριβώς την ίδια στρατηγική-λογική σειρά παραγωγής όπως το πορτοκάλι. Το γλυκό Λεμόνι χρησιμοποιώντας μόνο αγνά υλικά χωρίς συντηρητικά και εφαρμόζοντας την συνταγή του «ΙΩΠΑ» κρατάει το άρωμα ου λεμονιού και την γεύση χωρίς να πικρίζει.

Κυδώνι γλυκό: Το κυδώνι είναι ένα άγριο φρούτο που όταν το παράγουμε γλυκό κουταλιού με αγνά υλικά και χωρίς την προσθήκη συντηρητικών μετατρέπεται σε μία εξωτική γλυκιά γεύση.  

Μαρμελάδα Πορτοκαλάδα: Η μαρμελάδα παράγεται με τον ποιο απλό παραδοσιακό τρόπο όπως έκαναν η γιαγιάδες μας συχνά στο σπίτι.

 

Μέλι Πευκόμελο «ΙΩΠΑ» Θάσου

Σε ένα εκτεταμένο πλούσιο πευκοδάσος της Θάσου παράγεται ένα μέλι μοναδικό στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, με εξαιρετικό άρωμα και υψηλή διατροφική αξία.

Το 65% περίπου της συνολικής παραγωγής μελιού στην Ελλάδα προέρχεται από τα πεύκα. Το πεύκο, μάλιστα, θεωρείται το σημαντικότερο μελισσοκομικό φυτό της χώρας μας. Oι κυριότερες περιοχές παραγωγής πευκόμελου είναι η βόρεια Εύβοια, η Χαλκιδική, η Θάσος, η Σκόπελος, η Zάκυνθος και η Ρόδος.

Χαρακτηριστικά
Γεύση: Λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων, δεν είναι πάρα πολύ γλυκό. 
Άρωμα: Iδιαίτερο. Kάποιοι το παρομοιάζουν με το άρωμα ιωδίου.
Xρώμα: Tο πευκόμελο είναι πιο σκούρο από το θυμαρίσιο. Eκείνο μάλιστα που παράγεται την άνοιξη είναι πιο ανοιχτόχρωμο και πιο διαυγές από εκείνο που παράγεται το φθινόπωρο.
Kρυστάλλωση: Tο πευκόμελο ζαχαρώνει σχετικά αργά, αφού η φυσική περιεκτικότητά του σε γλυκόζη είναι χαμηλή. Συγκεκριμένα, τα αμιγή πευκόμελα παραμένουν ρευστά, δηλαδή χωρίς να κρυσταλλώσουν, για περισσότερο από ενάμιση χρόνο. 
Θρεπτική αξία: Tο πευκόμελα θεωρείται μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας και αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύστασή του. Aπό τις ουσίες αυτές επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός κλπ.), τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα ελληνικά πευκόμελα. 

 

 

Fine foodDemoGood living
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

   Σκάλα Καλλιράχης
   Θάσος 64004, Ελλάδα
   e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   Καλοκαιρινό Ωράριο
   Δευ: – Σαβ: 9AM – 9PM

   Χειμερινό Ωράριο
   Δευ: – Σαβ: 9AM – 2PM
   Κυριακές κλειστά

   ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ